2013. okt. 30.

1. szám - Igaz gondolatok - Newton, Babits, Melashenko


Igaz gondolatok

Idézetek


„Hallgatni a prófétákra, alapvető jellegzetessége az igaz egyháznak ... [A próféták írásai] tartalmazzák Isten és az ő népe között megkötött szövetséget... Amíg Isten népe megtartja a szövetséget, továbbra is a népe marad, azonban, amikor megszegi azt, többé nem az ő népe, vagy az egyháza, és a »Sátán zsinagógájává válnak, akik zsidóknak mondják magukat, holott nem azok« ... És semmilyen földi erőnek nem adatott hatalom, hogy e szövetséget megváltoztassa.”
(Sir Isaac Newton: Észrevételek Dániel próféciáiról és Szt. János Apokalipsziséről; Ford.: Szabó-Nagy Zsuzsanna Z., D7 Kiadó, Bp., 2012, 20-21. o.)

"Csakugyan úgy volna, hogy ami egyik korban a legszentebb igazság, az a másikban, mint ócska limlom, arra való, hogy szemétbe söpörjék? Szó sincs róla: ami egyszer igaz volt, mindig igaz marad. S ha mindenki ellene cselekszik, akkor is igaz marad. Kétszer kettő négy marad akkor is, ha minden táblára ötöt írnak."
Babits Mihály


  • Jobb megosztottnak lenni az igazság által, mint egynek lenni a tévelygésben.
  • Jobb az igazságot hirdetni, ami előbb megsebez, de aztán meggyógyít, mint a tévelygést hirdetni, ami megvigasztal, de mégis öl.
  • Jobb, ha gyűlölnek bennünket az igazságért, mint ha szeretnek a hazugságért.
  • Jobb egyedül maradni az igazság képviseletében, mint a tömeggel együtt tévelyegni.
  • Jobb végső győzelmet aratni az igazsággal, mint időleges sikereket aratni a hazugsággal.

    E. Lonnie Melashenko öt pontja, amely elhangzott a Transzeurópai Divízióhoz tartozó prédikátorok 1995. aug. 28. és szept. 2. között Budapesten tartott értekezletén.
    (Idézi: Adventhírnök 1995/5. sz., 5. o.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése