2014. júl. 20.

5. szám - 2014. július - Köszöntő

Kedves Testvérek!

Azzal a hitbeli kívánsággal bocsátjuk útjára Kürtszó 5. számát, hogy tartalma valóban kürtszóként fog ébreszteni, felkészülésre és munkára ösztönözni mindannyiunkat.  Jel. 10,7 (az eredeti szöveg szerint) „a hetedik angyal kürtölésének a napjairól” szól. A hetedik angyal kürtölése tehát egy egész korszakot takar, amely a Jézus eljövetele előtti az utolsó prófétikus időpont (a 2300 év lejárta, 1844; Dán. 8,14) lejártától egészen Jézus eljöveteléig tart. Ezalatt végig érvényes a Jóel próféta könyvében található felhívás: „fújjátok a kürtöt a Sionon!” (Jóel 2,1). 
Isten hívő népe körében tehát folyamatosnak kell lennie a kürtölésnek, annál is inkább mivel Jézus tanításaiban arra mutatott rá, hogy ebben az időben nagy kísértés „az elalvás, a szív megnehezedése” (Mt. 25,1-10, Luk. 21,34). 
Az úgynevezett végidő utolsó szakaszában pedig még inkább fel kell hangosítani a kürtölést, mert az ellenség ebben az időben törekszik a leginkább arra, hogy Krisztus tanítványait tompultságban, álmosságban tartsa, illetve ha lehet „elhitesse”, az igazság keskeny ösvényéről mintegy észrevétlenül leterelje őket. 
Ez az ígéret szól azonban azoknak, akik megtartják Krisztus állhatatosságra intő beszédét”: „Én is megtartalak téged, a megpróbáltatás idején, amely az egész világra eljön, hogy megpróbálja a föld lakosait” (Jel. 3,10). 
A szerkesztők



Eljön az idő, amikor a játék
mutatványánál fontosabb, ami
szívedben mint a nyugtalan parázs ég,
s amit, úgy érzed, meg kell vallani.

Valami ige keresi a testét,
valami lélek köntösét, a szót,
s melengeted, hogy végre megszülessék,
magzatodat, az igazi valót.

S már nem te szólsz, az szól teáltalad már,
mit annyi lázas éven át tagadtál:
az igazság, mely sorsodban ragyog.
Dicsőséged lesz, ha kimondhatod.

(Rónay György: Láttál csodákat, 1948.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése