2018. okt. 29.

19. szám – Családos tábor 2018. – Táboraink c. rovat

CSALÁDOS TÁBOR 

A férjemmel idén már a második családos táboron vehettem részt Kunfehértón, mint könyvevangélista munkatárs. Délelőttönként a környék városaiban végeztünk könyvevangélista munkát, a délutánt a táborozók körében töltöttük.
Az egyik ilyen délután fogalmazódott meg bennünk, hogy milyen jó lenne, ha közösségünk minden kisgyermekes családja egybe tudna gyűlni itt nyaranta. Milyen sok áldást is nyújthat egy ilyen közösségi alkalom. A szülők egymást erősíthetik, tanácsolhatják, a gyermekek barátokat találhatnak, akikkel év közben is tarthatják a kapcsolatot. Minden lehetőség adott a táborban arra, hogy felüdüljön, és a jóban, igazban megerősödhessen szülő és gyermek egyaránt. 
A tábor elhelyezkedése biztosítja a nyugalmat. (Erdőség a szomszédságban, és egy nyaralóutca néhány háza.) Ez a régi ifjúsági tábor nagy, tágas, füves-fás területen helyezkedik el. Kulturált környezetben, 4–5 fős parkettás szobákban kapunk szállást a legtöbben. Néhány faház is van a táborban, de ezek is kulturáltak. A kőházak fedett teraszokkal rendelkeznek, ahol eső esetén is folyhat a fafaragás, a kézműveskedés, a beszélgetés, kisebb-nagyobb körben egyaránt. 
A tábor programja, napirendje a családok valódi szükségleteit igyekszik betölteni. Közös, rövid áhítattal kezdődik a nap, ezt követi a bőséges, finom reggeli a konyhások érezhető szeretetével fűszerezve, majd kis pihenő után a gyerekekkel korcsoportonként bibliai foglalkozás következik, a felnőtteknek pedig a családok megerősítését szolgáló előadások a Biblia tükrében. Utána a gyerekek számára kézműves-foglalkozások, a felnőtteknek további beszélgetés. Kis pihenő, majd ebéd. 
Délután folytatódik a kézműves foglalkozás, ahol akár a szülő és a gyerek közösen is dolgozhat, majd vacsoráig legalább kétórányi szabadfoglalkozás. Ez általában fürdést jelent a közeli fürdőtóban. Választható lehetőségként idén is volt délután Ferge Bélával zenei foglalkozás, és a pónilovaglás lehetősége is megadatott a kicsiknek. A vacsora után esti előadás következett a felnőtteknek, a gyerekeknek levezető beszélgetés, valamint tanulságos filmvetítés, szintén korosztályonként. 
 

 

 


Mi úgy láttuk, hogy minden szolgálattevő lelkiismeretesen és szeretettel végezte a saját feladatát. A tábor légköre ennek köszönhetően is nagyon felemelő volt. Nekünk is sok és áldásos beszélgetésünk volt a táborozókkal, akiknek a könyvvásárlásai is azt bizonyították számunkra, hogy komolyan veszik, amikről hallottak. Jó volt ismerkedni, beszélgetni mindenkivel. A tábori héten a csütörtöki napon szokott lenni a nagy kirándulós vagy evezős alkalom, ami egész napos program. 
Változatos programok tették értékessé napjainkat, és megelégítő, finom ételekkel tápláltak bennünket a konyhások, de a kórházból szállított ebédek is bőségesek és finomak voltak. Elmondhattuk, hogy Isten betöltötte bőséggel lelki-testi szükségleteinket. Szívből kívánjuk, hogy bárcsak még több család lehetne részese a „kunfehértói áldásnak”! 

Jóniné Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése